Ga direct naar:

De best geteste kinderhorloges GPS van 2022

GPS horloges voor kinderen worden steeds populairder, want steeds meer ouders beginnen de toegevoegde waarde van een kinderhorloge in te zien. Dat is ook niet zo gek, want deze kleine apparaatjes bevatten uiteenlopende functionaliteiten die naast veiligheid ook voor veel plezier zorgen. Naast dat de meeste  kinder GPS horloges de live locatie en locatiegeschiedenis laten zien, kunnen ze ook vaak worden ingezet als communicatiemiddel. Is de buitenspeeltijd over? Geen probleem. Met een druk op te knop wordt er een belletje gepleegd naar het horloge van uw kind. Hiermee dient een kinderhorloge met GPS ook als goed alternatief voor een mobiele telefoon. De meeste horloges worden geadviseerd vanaf 4 jaar. Voor meer informatie over GPS trackers voor kinderen kunt u ook bij ons terecht.

Top 5 beste GPS horloges voor kinderen

Voordat u een horloge voor uw kind met GPS aanschaft is het van belang dat u weet wat met welk doel u de gps tracker wilt gebruiken. Is het belangrijk dat de locatie echt heel erg nauwkeurig gemeten wordt? Of vind u andere functionaliteiten zoals geofencing, sos-knop, zaklamp en meeluister functie belangrijk? Moeten er wel of geen spelletjes op zitten? En wilt u dat het gps horloge een camera bevat? Hieronder vind u een overzicht van de 5 beste gps tracker horloges voor kinderen van 2022. Voor meer informatie per model kunt u klikken op de naam of naar onder scrollen.

# Model Merk Prijs Kenmerk Extra functies Reviews Meer
informatie
1

Kèshy Smartwatch voor kinderen met GPS tracker

€59,99
Voordelige
prijs
 • alarm + sos-knop
 • geofence
 • belfunctie
 • met camera
 • zaklamp
 • stappenteller
 • reken game
 • locatiegeschiedenis

4,3 sterren

2

one2track kinder gps tracker horloge smartwatch voor kind

€99,99
Uitstekende
locatietracking
 • alarmfunctie
 • bellen en intercom
 • geofence
 • sos-knop
 • realtime volgen
 • locatiegeschiedenis

4,4 sterren

3
DePlay 4G KidsWatch kinder horloge gps waterdicht smartwatch activity tracker
€109,99
Breedste scala
aan functionaliteiten
 • sos-knop
 • bellen en videobellen
 • hartslag-, thermo-,
  en bloeddrukmeter
 • waterdicht
 • met camera
 • zaklamp
 • stappenteller
 • reken game

4,4 sterren

4

Wonlex GPS horloge kind tracker wonlex armband videobellen waterdicht kinder smartwatch

€99,99
Waterdicht
 • alarmfunctie
 • bellen én videobellen
 • geofence
 • sos-knop
 • stappenteller
 • zaklamp
 • waterdicht

4,2 sterren

5

kuus gps horloge kind

€79,99
lage data
kosten
 • alarmfunctie
 • wekkerfunctie
 • zonder spelletjes
 • belfunctie
 • sos-knop
 • stappenteller

3,8 sterren

Waarop letten bij de aanschaf van een kinder gps horloge?

De technologie wordt steeds geavanceerder en dit is ook zeker terug te zien in de gps tracker kinderhorloges. Hieronder vind u 9 punten waar u over na kunt denken voor u een kinderhorloge aanschaft.

1. Alarm/SOS-knop: een belangrijke functie die bij veel ouders de rol van rustgevende factor inneemt. Met een simpele druk op de knop kan er een melding naar de app worden gestuurd, of 1 van de vooraf ingestelde nummers worden gebeld.

2. Nauwkeurigheid: een volgende hele belangrijke factor is de nauwkeurigheid van de GPS. Sommige kinder GPS horloges geven zelfs in huis nauwkeurig aan waar het zich bevindt. Het is bij deze eigenschap goed om uzelf af te vragen welk systeem er wordt gebruikt voor de positionering? Is dit alleen GPS, of wordt er ook gebruikt gemaakt van GPRS, LBS en WIFI? Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een internetconnectie zoals wifi is er vaak een meer nauwkeurige positionering mogelijk.

3. Zones & Regio: Sommige GPS horloges voor kinderen bieden de functionaliteit waarbij ‘veilige zones’ kunnen worden ingesteld. Zodra uw kind zo een zone verlaat, krijgt u hier automatisch een melding van. Hiernaast raden wij ook aan om na te gaan in welke regio’s het GPS horloge werkt. Gaat u vaak op vakantie? Kijk dan naar een horloge dat dekking heeft binnen heel Europa.

4. Pre-paid simkaart of abonnement: bij dit punt zit er een groot verschil tussen de verschillende GPS horloges voor kinderen. U heeft 2 opties:

1) GPS horloge voor kinderen zonder abonnement, oftwel, met pre-paid simkaart: het horloge werkt hierbij via een simkaart die in het horloge geplaatst is. Hiermee krijgt het horloge dus een eigen 06 nummer en kan het bellen en gebeld worden. Tevens zorgt de simkaart ervoor dat er verbinding is met internet waardoor de locatie van het horloge verstuurd kan worden naar de app. Bij deze vorm zit u niet vast aan contracten of abonnementskosten.

2) GPS horloge voor kinderen met abonnement: hierbij wordt er ook een simkaart in het horloge geplaatst, maar betaal je maandelijkse kosten voor een abonnement.

5. Veiligheid: ook deze factor mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Enkele GPS horloges voor kinderen zijn in het nieuws gekomen omdat de locatiegegevens niet via beveiligd werden verstuurd, waardoor het dus makkelijk was om de apparaatjes te hacken. Kijk altijd absoluut hoe het merk omgaat met privacy en hoe zij met uw gegevens omgaan. 

6. Design: denk hierbij aan kleur, materiaal, grootte, gewicht. Het is belangrijk dat het horloge comfortabel zit, u wilt niet dat uw kind het met tegenzin draagt of eventueel af doet. Het materiaal en de grootte spelen hierbij een grote rol. Sommige GPS horloges voor kinderen beschikken over een functionaliteit waarbij er een signaal wordt afgegeven wanneer het horloge wordt afgedaan, wel zo handig. Daarnaast is het voor uw kind natuurlijk ook leuk dat het horloge is een mooie kleur beschikbaar is. 

7. Waterbestendigheid: gerelateerd aan het materiaal van het horloge, is het ook belangrijk of deze waterdicht is. Kinderen houden van spelen en hiermee kan het horloge nat of vies worden. Denk hierbij ook aan andere zaken zoals het handen wassen, in de regen naar huis lopen of zelfs zwemmen. 

8. Batterijduur: hoe lang gaat het GPS horloge mee? Omdat de kinder GPS horloges niet zo veel functionaliteiten als mobiele telefoons bevatten, gaat de batterij vaak langer mee. Dat is al een hele geruststelling! Je mag van een GPS horloge best verwachten dat hij ten minste 2 dagen mee gaat. 

9. Software en bijbehorende apps: tot slot is het niet verkeerd om wat eisen te stellen aan de app of webpagina die u gebruikt om de data van het GPS horloge te bekijken. Denk hierbij aan vragen zoals: is de bijbehorende app gratis? Hoeveel apparaten kunnen er gekoppeld worden aan één horloge? Is de app gebruiksvriendelijk? Gaat de app veilig om met de data? (zie ook ‘Veiligheid’) Worden de bezochte locaties opgeslagen in een geschiedenis? En hoe lang is deze terug te kijken

Productbeschrijvingen van de beste gps horloges voor kinderen

Kèshy Smartwatch voor kinderen met GPS tracker

De Kèshy Smartwatch voor kinderen met GPS tracker doet alles wat je van een gps horloge gewend bent, voor een voordelige prijs. Dit gps kinderhorloge is beschikbaar in de kleuren roze en blauw en bevat alle functies die de meeste GPS horloges voor kinderen hebben. Zo bevat dit horloge een alarmfunctie, heeft het een SOS-knop, kun je een veilige locatie instellen met geo-fencing en zit er een zaklamp op het horloge. Daarnaast heeft dit kinder gps horloge een camera en zit er een meeluister functie op het apparaat. Naast dat je dit horloge live kunt volgen, kun je ook de locatiegeschiedenis tot 30 dagen terugkijken. Ook zitten er andere leuke functies op zoals een stappenteller, een rekenspelletje en kun je het gps tracker kinderhorloge op stil of niet storen zetten.

Voor gebruik van dit horloge is een simkaart nodig, deze is niet meegeleverd. Bij aanschaf van dit gps horloge kind met belfunctie zit een uitgebreide handleiding zodat u het zelf eenvoudig kunt installeren.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

One2track Connect Go

Het One2track horloge kind met GPS is het meest populaire product van het Nederlandse merk One2track. Het is beschikbaar in mooie kleuren, waarbij zwart het meest verkocht wordt. Het apparaat heeft veel functies zoals het welbekende telefoonboek, SOS-knop, GEO fencing, wekker en alarmfunctie. Het telefoonboek kan tot wel 10 nummers opslaan en het apparaat kan bellen, gebeld worden, (spraak)berichten versturen en ontvangen. Naast dat je met de bijbehorende app van het One2track GPS horloge de live locatie van uw kind kunt zien, is het ook mogelijk om de locatiegeschiedenis te bekijken. Een andere handige functie is het instellen van school en stiltetijden. Hierdoor raakt uw kind niet afgeleid door deze handige technologie die ze ten alle tijden bij zich dragen.

Qua positionering blinkt de One2track smartwatch uit in de markt. One2track heeft een eigen positioneringssysteem ontwikkeld waarmee de locatie zowel in en buitenshuis zeer nauwkeurig kan worden bepaald. Dit is dan ook terug te zien in de reviews, het product krijgt wel 4,4 sterren! De simkaart wordt geleverd met €1,50 te goed en de verbruikskosten zijn erg laag. Bellen kost €0,22 per minuut en het datagebruik is €0,14 per MB.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

DePlay 4G KidsWatch

De DePlay 4G KidsWatch is gps smartwatch verkrijgbaar in roze en zwart. Dit gps horloge kind is waterdicht, waardoor uw kind hem om kan houden tijdens het zwemmen. Ook is hij natuurlijk helemaal veilig voor het handen wassen. Qua prijs/kwaliteit verhouding is dit kinderhorloge een excellente keuze, er zit namelijk een erg breed scala aan functies op. Naast de veel voorkomende SOS-knop kun je met deze smartwatch ook bellen én videobellen. Wat deze gps tracker extra bijzonder maakt zijn de stappenteller, de zaklampfunctie, maar ook de bloeddrukmeter, thermometer en hartslagmeter. Daarnaast heeft deze smartwatch nog een rekenspelletje, waarmee uw kind kan oefenen met sommetjes. Net als de locatiegeschiedenis zijn al deze gegevens in te zien op de bijkomende app. Voor ouders die nieuw zijn met gps tracker horloges voor kinderen is de DePlay 4G kidswatch een goede keuze; u kunt deze 30 dagen proberen en retourneren wanneer het niet bevalt.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Wonlex GPS horloge kind tracker met videobellen

Het Wonlex GPS tracker kinderhorloge is een stijlvolle horloge met strak design. Het is beschikbaar in zwart, roze en blauw. Deze smartwatch voor kinderen beschikt over uiteenlopende funcitonaliteiten en er zit zelfs een camera in het apparaat verwerkt. Hiermee is het mogelijk om naast gewoon bellen, ook met uw kind te videobellen. Dit is een gave feature die tot nu toe niet veel kinder gps horloges hebben. Naast de camera kun je het horloge gebruiken als zaklantaarn, mocht het kind in het schemer naar huis moeten, kan het horloge in slaapstand en heeft het een 2,5GB geheugen. Ook kun je naar en van dit GPS kinder horloge bellen, zit er een SOS-knop op, en kunt u een geo fence instellen die een notificatie stuurt wanneer uw kind een bepaald gebied verlaat.

Een andere coole functie van dit GPS smartwatch voor kinderen is dat het een stappenteller bevat. Zo kunt u naast het bepalen van de locatie ook zien hoe actief uw kind is. Daarbij hoet uw kind niet voorzichtig te zijn tijdens het spelen, want hij is IP67 waterdicht. De locatie kan bepaald worden door WiFi (tot 25 meter nauwkeurig), GPS (tot 30 meter nauwkeurig) of LBS (tolerantie 0-1000 meter). Er is altijd bereik, als 4G niet beschikbaar is, schakelt het apparaat automatisch over naar 3G of 2G.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

KUUS. GPS horloge kind, smartwatch voor kinderen

De KUUS smartwatch voor kinderen is beschikbaar in 4 coole kleuren, qua design mag hij er dus zeker zijn! Daarnaast is dit kinder horloge met GPS ook veelzijdig in zijn functionaliteiten. Het apparaat bevat een simkaart en heeft daarmee een belfunctie, hiermee kunt u uw kind op ieder moment bellen. Daarnaast kunt u berichten sturen in de vorm van tekst- of spraakberichten. Ook bevat het apparaat een SOS-knop waarmee uw kind in totaal 3 verschillende nummers kan bellen. Dit horloge kind met GPS maakt het mogelijk om een veiligheidszone in te stellen. Zodra uw kind deze zone verlaat ontvangt u hier bericht van. Een andere handige functie is het zetten van een wekker. Hiermee worden belangrijke afspraken nooit meer vergeten.

Dit horloge wordt geleverd inclusief Lebara simkaart die op het KPN netwerk opereert. U moet de simkaart zelf in het apparaat stoppen voor gebruik. De data kosten voor het versturen van de GPS locatie zijn ongeveer €1 per maand. Bellen met het horloge kost €0,12 cent per minuut en bellen naar het horloge is gratis.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Smartwatches kind zonder GPS

Bent u niet op zoek naar een horloge met GPS, maar wilt u wel een gave gadget voor uw kind? Dan is een kinder smartwatch een goed idee. Met een smartwatch beleeft uw kind urenlang speelplezier en kan het op een speelse wijze kennis maken met technologie, zonder dat u uw kind een mobiele telefoon hoeft te geven. Daarnaast bent u met deze slimme kinder horloges vaak voordeliger uit dan bij een versie waar GPS aan te pas komt. Bekijk hieronder de gaafste modellen.

VTech Kidizoom Selfie Smartwatch

VTech staat erom bekend leuke en interactieve gadgets te produceren die kinderen van jonge leeftijd op een laagdrempelige manier introduceren met technologie. De Kidizoom Selfie Smartwatch van VTech doet dit in de vorm van een horloge. De kinder smartwatch is beschikbaar in blauw en roze. Het is een populaire kinder smartwatch en krijg maar liefst 4,6 sterren op bol.com.

Het horloge komt met 3 spellen en daarnaast zijn er nog extra spellen te downloaden van internet. Uw kind kan zich naast het spelen van spelletjes ook vermaken met foto’s maken en bewerken, geluiden opnemen en vervormen en nog veel meer. Daarnaast kan het apparaat ook een leerzame functie bijdragen, omdat het kan helpen leren klokkijken, er een kalender op zit en de smartwatch een timer functie bevat. Tot slot is het Kidizoom horloge van VTech spatwaterbestendig en heeft het een stevig en duurzaam design. Het artikel is direct op voorraad leverbaar bij onze partner bol.com, maar wilt u dit product toch liever in de winkel kopen dan kunt u voor dit kinder horloge ook terecht bij de Intertoys.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Garmin Vivofit jr. 2 Smartwatch kind

De Garmin Vivofit Jr. 2 is niet alleen qua functionaliteiten een echte uitblinker in de markt, ook op het gebied van design kun je met dit horloge alle kanten op. Zowel de vivofit jr. 2 als 3 hebben uiteenlopende designs voor de bandjes, die u eenvoudig zelf kunt verwisselen. Zo zit er voor ieder kind wel een mooi exemplaar bij. Houd uw kind van Frozen, of wil hij/zij liever een actiefiguur van Marvel of Star Wars?

Deze smartwatch speciaal voor kinderen heeft een krachtige batterij die na opladen een heel jaar meegaat. Het kinder horloge kan via bluetooth verbonden worden aan een mobiele telefoon. Via een app op de telefoon kunnen de kinderen spelletjes spelen en kunt u de activiteiten van uw kind inzien. Denk hierbij aan stappen tellen, de hoeveelheid slaap die uw kind krijgt en andere dagelijkse activiteiten. Daarnaast kunt u doelen instellen of uw kind taken geven en hier samen aan werken. Door doelen in te stellen en belongingen te geven, wordt het leuker voor een kind om bepaalde klusjes uit te voeren. Tot slot is het apparaat waterbestendig en kan het kind er mee zwemmen. Een multifunctioneel apparaat waar veel kinderen én ouders blij mee zijn!

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Laat uw reactie achter.