cat green eyes grey background looking at viewer

GPS tracker kat

In 2017 werden er 77.479 huisdieren als vermist opgegeven 1. Het is daarom niet zo gek dat GPS trackers voor dieren steeds populairder worden. Met name katten zijn er berucht om nog wel eens dagen van huis weg te blijven, waarna ze doodleuk rustig terugkeren alsof er niets is gebeurd. Om als baasje gedurende deze periode niet langer in spanning te zitten, of simpelweg omdat het je wat rust geeft, raden wij de GPS trackers voor katten aan! 

De functionaliteiten van een katten GPS tracker

Het grootste voordeel van het volgen van uw kat is dat u niet gemoeid bent met privacy zaken. Vele GPS trackers kat maken gebruik van een systeem waarbij u de kat real time volgt. Hierbij worden ook de bezochte locaties opgeslagen, zodat u precies het pad ziet dat de kat heeft afgelegd. Een andere mooie functie die hierop aansluit is de mogelijkheid om een virtueel hek neer te zetten. U geeft een ‘veilig’ gebied aan en zodra uw kat zich buiten dit gebied bevindt krijgt u een melding. Daarbij kunt u nog allerlei andere leuke informatie vinden zoals een heatmap, de dagelijks afgelegde afstand en de tijd die hij doorbrengt met spelen of slapen.

GPS tracker kat klein

Het grootste bezwaar dat tegen de gps tracker kat wordt gemaakt is dat het te zwaar is voor de nek van het dier. De markt heeft hierop gereageerd door het uitbrengen van kleine GPS trackers voor katten. Vaak wordt er bij een GPS tracker kat klein ook aangegeven vanaf welk gewicht en welke halsomvang de het apparaat geschikt is voor uw huisdier. Daarnaast heeft u nog de optie om te kiezen uit een halsband waarin de katten GPS tracker al verwerkt zit. Wees gerust, andere mini GPS trackers voor katten zijn ook licht en kunnen vaak eenvoudig aan het halsbandje bevestigd worden. Ondanks het kleine formaat van de GPS tracker kat is fijn als de batterij lang meegaat, hier zit per merk vaak wel een verschil in.

GPS trackers voor katten kopen?

Een katten GPS tracker zorgt ervoor dat je uw geliefde huisdier niet meer uit het oog verliest. Heeft u meerdere katten? Kijk dan naar een variant waarbij u meerdere GPS trackers kat kunt koppelen aan dezelfde app. Hiermee heeft u al uw katten op dezelfde mobiele app. Ook is het belangrijk bij het kopen van een GPS tracker kat dat u kiest voor een merk dat een goed bereik heeft. Woont u op het platteland, dan wilt u natuurlijk wel dat u overal de kat goed kan volgen.