De beste GPS trackers voor boten

Wanneer het kwik begint de stijgen verschijnen er steeds meer bootjes in de Nederlandse wateren. Hoewel boten minder vaak worden gestolen dan bijvoorbeeld fietsen, gebeurt het nog regelmatig dat een boot vermist raakt. Niet iedereen heeft namelijk een stalling waar de boot ‘s nachts kan liggen. Om toch een oogje in het (boot)zeil te houden, is een GPS tracker boot een handige oplossing. Een GPS tracker beveiligd uw boot wanneer u niet aanwezig bent, wat veel mensen een gevoel van veiligheid en daarom ook rust brengt.

Hoe werkt een boot gps tracker?

GPS trackers voor boten zijn kleine modules die hun positie bepalen via het Global Positioning System. De apparaatjes bepalen hun positie op aarde via het Global Navigation Satellite System (GNSS) netwerk. Zij kunnen contact maken met satellieten via microgolf-signalen, die vervolgens de locatie van de GPS tracker doorgeven. 

Waarop letten voor de aanschaf?

Track en trace systemen voor boten zijn ruim verkrijgbaar en komen in verschillende prijsklassen. Voor u een klein of groot bedrag gaat neerleggen voor een gps tracker boot is het belangrijk om te weten welke eisen u aan het apparaat stelt. Hieronder vind u xxx punten die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze.

1. GPS tracker boot met of zonder abonnement: veel merken bieden gps boot trackers aan met abonnement. Het voordeel hiervan is dat u vaak verzekerd bent van een goede klantenservice en in sommige gevallen ook een installatieteam die u helpt met het installeren van uw boot tracker. De prijzen voor boot trackers met abonnement verschillen erg per merk, dit hangt vaak af van de functionaliteiten van het apparaat.

Een GPS tracker boot zonder abonnement komt vaak met pre-paid simkaart. U betaalt hierbij geen abonnementskosten en betaalt alleen wanneer u het apparaat gebruikt. Een GPS tracker boot zonder abonnement is handig om te kijken of een gps tracker überhaupt iets voor u is, aangezien u niet vast zit aan verdere kosten.

2. Waterdicht: ondanks dit punt voor de hand ligt, is het slim om hem niet te vergeten. U kunt bijvoorbeeld een gps tracker kopen die niet per se bestemd is voor boten. Het is dan goed om te checken of het apparaat volledig waterdicht is. 

3. Batterijduur: hoe vaker u de gps tracker gebruikt, hoe sneller de batterij leeg is. Veel boot trackers hebben een goede accu die in stand-by modus lang meegaat. Daarnaast is het bij sommige merken ook mogelijk om de gps tracker op een externe accu aan te sluiten.

4. Live en locatie geschiedenis: de primaire functie van GPS is het laten zien waar een apparaat zich op een bepaald moment bevindt. Dit is een interessant gegeven, maar het is soms ook belangrijk om de locatiegeschiedenis te kunnen inzien. Een track en trace systeem voor boten laat naast de live locatie, ook zien waar de boot is geweest. Veel merken bieden de mogelijkheid de locatiegeschiedenis tot 3 maanden terug op te slaan.

5. Nauwkeurigheid van de locatiebepaling: het live tracken van de locatie hoeft niet bij iedereen even nauwkeurig te zijn. Wanneer u op zoek bent naar uw huisdier of kind is een nauwkeurige GPS tracker gewenst, maar bij een boot op open water maakt een verschil van 5 of 10 meter nauwkeurigheid niet veel uit.

6. Alarmfuncties: naast dat u dankzij het inzien van de locatie van uw boot al zorgt voor veiligheid, zijn er nog meer functies die uw veiligheid en die van uw boot kunnen vergroten. Ten eerste hebben veel boot gps trackers vaak de mogelijkheid een geofence in te stellen. Dit is een virtueel hek in een bepaalde straal om uw boot heen. Wanneer de boot dit gebied verlaat, zult u hier een melding van krijgen. Daarnaast bevatten veel gps trackers boot een snelheidsalarm dat afgaat wanneer u een bepaalde snelheid overschrijdt. Tot slot kunt u nog denken aan een sabotagemelding: krijg ik een bericht wanneer mijn boot of de GPS tracker wordt verplaatst?

7. Software: waar en hoe kunt u de gegevens van de gps tracker boot inzien? Is dit alleen via een app, of krijgt u ook SMS en E-mail notificaties? Is het een gebruiksvriendelijk systeem? En is er een klantenservice aanwezig in het geval van vragen?

8. Dekking: heeft u een sloepje waarmee u lekker door de Nederlandse grachten vaart? Of een grote zeilboot waarmee u de wereld over zeilt? Bedenk voor aanschaf wat voor dekking u nodig heeft. De meeste merken bieden een standaard dekking in heel Europa, maar er zijn ook merken met wereldwijde dekking.

Welke gps boot tracker kies ik?

Wanneer u een gps boot tracker wilt aanschaffen is het goed om een paar exemplaren te vergelijken. Hierdoor weet u zeker dat u een goed apparaat kiest. Vind hieronder onze selectie van de beste gps trackers boot van 2021.

TRACKITT GPS Tracker Boot met Magneet

De TRACKITT GPS tracker is een handige, IP65 spatwaterdichte magneet, wat dit volgsysteem perfect maakt voor boten. Naast dat u de live locatie kunt bekijken is het ook mogelijk om de locatiegeschiedenis tot 3 maanden terug in te zien. Het apparaat heeft een krachtige accu die tot 90 dagen meegaat. Het is mogelijk om een geofence in te stellen, en de boten tracker bevat een trilalarm, snelheidsalarm en bewegingsalarm. De eerste maand is gratis, hierna moet u het apparaat prepaid opwaarderen. Dit kost ongeveer €9,99 per maand.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Tracemaster 240 GPS Tracker Boot Magneet – zeer sterke behuizing

De Tracemaster 240 GPS tracker is perfect voor boten. Het apparaat heeft een sterke accu die 240 dagen meegaat, perfect voor lange boottochten. Daarnaast heeft het een zeer sterke behuizing, waardoor het bestand is tegen harde stoten. Ook is deze boten tracker IP67 waterdicht, wat betekent dat hij zelfs kort ongedompeld kan worden.  Hiernaast bezit dit apparaat alle functies die u van een gps tracker kunt verwachen: geofence, snelheidsalarm, trilalarm, bewegingsalarm en slaapmodus. Daarnaast heeft deze tracker een meeluisterfunctie, waarmee ook mee kunt luisteren met wat er op de boot gebeurt.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Verder lezen

dashcam Dash cam Auto camera Dash cam voor en achter Beste dashcam (2021) Camera auto dashboard camera auto 360 graden camera auto dashcam zonder kabel draadloze dashcam

De beste dashcams voor 2023

De beste dashcams voor 2023 Kleine kans dat u nog nooit van een dashcam gehoord heeft. YouTube staat immers vol met grappige of zelfs nare …

Verder lezen

GPS trackers voor auto’s

GPS tracker auto Wat is een auto tracker? Een GPS tracker auto is een klein apparaat dat zowel door middel van inbouwen, als door bijvoorbeeld …

Verder lezen
beste gps trackers fiets zonder abonnement inbouwen

GPS trackers voor fietsen

Lees hier alles over de beste fiets trackers Stelt u zich eens voor, met de sleutels in de hand loopt u naar buiten. Wat u …

Verder lezen