GPS tracker auto

Wat is een auto tracker?

Een GPS tracker auto is een klein apparaat dat zowel door middel van inbouwen, als door bijvoorbeeld een magneet, in de auto of ander voertuig te plaatsen is. Een volgsysteem in de auto geeft u de mogelijkheid voertuigen live te volgen en om, in het ergste geval, actie te ondernemen wanneer het voertuig is gestolen. De meeste GPS merken werken met geavanceerde technologieën en gebruiksvriendelijke platformen. Hierdoor kunt u met een simpel smsje of het online platform uw voertuig binnen enkele seconden terugvinden of uw gereden routes bekijken. Producenten van GPS trackers zijn verplicht zich aan de AVG privacy wetgeving te houden, trackers zijn daarmee een goede optie uw veiligheid in eigen hand te nemen.

Waarom een GPS tracker voor in de auto?

GPS trackers worden steeds populairder om vele redenen. Ten eerste draagt het kleine apparaat bij aan de veiligheid van uw alledaagse leven. De ANWB meldt dat er in 2020 meer dan 6000 autodiefstallen waren, hierbij lag het percentage teruggevonden auto’s rond de 40 procent. De opkomst van auto trackers speelt hierbij een grote rol. Een GPS tracker auto komt bijvoorbeeld al goed van pas bij het uitlenen van uw auto. Ook op vakantie gebruiken steeds meer mensen de GPS auto tracker. Wanneer u zelf een auto leent wilt u natuurlijk niet dat daar iets mee gebeurt. Om uw voertuig nog meer te beschermen kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van een GPS tracker en dashcam. Een dashcam filmt automatisch uw rit en kan een belangrijke rol spelen in geval van een ongeluk of ander probleem.

Ook zijn GPS trackers een geweldige tool om uiteenlopende inzichten over uw rijgedrag te vergaren. Naast dat auto trackers de positie van uw auto bepalen, kunnen ze ook de snelheid, de richting en de route die de auto heeft afgelegd meten (track en trace). Bij sommige merken kunnen ook de live locatiegegevens opgevraagd worden. Dit heet real-time tracking. U ziet hierbij direct (real-time) waar de GPS tracker zich op dat moment bevindt. Een van de vele voordelen is bijvoorbeeld het automatisch laten stoppen van een parkeertransactie, wanneer u wegrijdt van de parkeerplaats. Nooit meer teveel betalen voor vergeten parkeermeters! 

Tot slot vindt men een andere uitstekende toepassing voor auto GPS trackers in de zakelijke wereld. GPS trackers voor bedrijfswagens en vrachtwagens kunnen op jaarbasis vele uren aan administratieve werkzaamheden besparen, omdat de ritten kunnen worden geregistreerd volgens de rittenregistratie regels van de belastingdienst. Dit bespaart veel geld en deze kostbare uren kunnen nu besteed worden aan ander belangrijk werk. Ook kan een volgsysteem voor auto’s, bussen of vrachtwagens helpen het rijgedrag te verbeteren van chauffeurs. Door inzicht te krijgen in het rijgedrag, kan er tot 20% worden bespaard op brandstof. 

Kortom, er zijn voor zowel bedrijven als particulieren genoeg redenen om een auto tracker aan te schaffen. Nog niet zeker wat de beste auto GPS tracker voor u is? Kies dan een model waarbij een (gratis) proefperiode wordt aangeboden.

Aanschaf en installatie

GPS tracker inbouw

GPS trackers auto worden vaak als totaal pakket geleverd. Denk hierbij aan het apparaat zelf, maar ook aan de benodigde software die nodig is om de gegevens te kunnen lezen. Bij sommige auto trackers moet de connector worden aangesloten op de OBD poort van de auto. De handleiding van de door u gekochte GPS tracker auto zal uitleggen waar deze zit. Bij andere trackers moet het apparaat worden aangesloten op 12/24 volts stroomvoorziening van het voertuig. Dit kan op de kabelboom zijn, of rechtstreeks op accu. Naast dat je dit eenvoudig zelf kunt doen kan dit ook voor u geregeld worden in de garage.

Dit is het nieuwste model van Global Trace uit 2020. Deze tracker wordt geleverd als totaal pakket inclusief gezekerde aansluitset. U kunt deze tracker dus zelf veilig aansluiten. De auto tracker komt met smartphone app en heldere Nederlandstalige handleiding.

Specificaties:

 • SMS-tracking: krijg de locatie via een SMS
 • Real-time tracking: bekijk de locatie via een app
 • Uitgebreide alarmfuncties
 • Wereldwijde dekking
 • Spatwaterdicht met 5 jaar garantie
 • Inclusief 3M bevestigingspad voor makkelijke plaatsing

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

GPS tracker auto magneet

Ook is het mogelijk om een gps tracker auto magneet aan te schaffen. Een magneet is makkelijk in gebruik omdat deze op elk metalen oppervlakte geplaatst kan worden. Hij is daarmee voor vele voertuigen geschikt. Omdat het nodig is dat het apparaat in verbinding met het GPS netwerk blijft, is het belangrijk dat na plaatsing wordt getest of de GPS signalen goed worden ontvangen. GPS trackers auto met een magneet beschikken over sterke magneten zodat het apparaat goed blijft zitten tijdens welke reis dan ook. Mocht het voorkomen dat het apparaat toch valt, of wordt verwijderd, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht door middel van de bijbehorende software. Zo bent u altijd op de hoogte van de status van de tracker.

De GPS auto trackers van Tracemaster werken met magneten en staan bekend om hun krachtige batterijen. Het volgsystemen zijn maar liefst 90, 150 of zelfs 240 dagen lang te gebruiken! Daarnaast is er ook een mini variant, deze gaat 20 dagen mee. Wij hebben alle Tracemaster auto trackers voor u uiteengezet zodat u zelf kunt kiezen welke het meest geschikt is voor uw situatie. Met de Tracemaster volgsystemen kunt u gereden routes tot wel 3 maanden terugkijken. Daarnaast is er geen abonnement nodig voor deze GPS tracker auto. Wel heeft u een simkaart nodig, deze wordt niet meegeleverd.

Specificaties:

 • IP65 spatwaterdicht en 2 jaar garantie
 • SMS-tracking: ontvang een SMS wanneer de tracker in beweging komt
 • Real-time tracking: bekijk de huidige of bezochte locatie(s) via een app of op desktop
 • Uitgebreide alarmfuncties
 • Meeluisterfunctie dankzij ingebouwde microfoon
 • Tot 5 meter nauwkeurig, werkt via het GPRS netwerk
 • Goede ondersteuning via Nederlands helpdesk

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

GPS tracker auto met of zonder abonnement?

Naast dat u kunt kiezen tussen de manier van aansluiten, zijn er ook mogelijkheden voor auto volgsystemen met en zonder abonnement. Een GPS tracker auto met abonnement is vaak de makkelijkste optie. U betaalt hierbij naast de aanschaf van het volgsysteem ook een vast bedrag per maand. Dit bedrag varieert per merk en ligt vaak tussen de €5 a €12 euro, afhankelijk van de functionaliteiten.

Bij een GPS tracker auto zonder abonnement zit u na de aanschaf van het apparaat niet vast aan maandelijkse kosten. Vaak is er wel een simkaart nodig, deze is nodig om te verbinden met het mobiele netwerk. Hiermee kan de auto tracker de opgevangen GPS signalen naar de bijbehorende software sturen, zodat u deze kunt aflezen. Bij een GPS tracker auto zonder abonnement maakt u dus gebruik van een prepaid simkaart met tegoed. 

GPS tracker auto zonder simkaart

Wilt u liever een GPS tracker auto zonder sim? Ook dit bestaat. Als u niet gebruikt wilt maken van een simkaart dan kunt u weer kiezen voor een GPS tracker auto met of zonder abonnement. Daarnaast zijn er ook varianten op de markt waarbij geen abonnement, en geen simkaart nodig is. Bekijk ze hieronder.

De Onntrack auto GPS trackers worden omschreven als ‘de eerste GPS trackers ter wereld zonder simkaart en bijkomende kosten‘. De apparaten maken naast GPS ook gebruik van WiFi en lbs tracking, hierdoor trackt u het voertuig zelfs tot op de meest afgelegen plekken.

Specificaties:

 • 30-40 dagen standbytijd
 • IP65 spatwaterdicht met 3 jaar garantie
 • Ritregistratie conform regels belastingdienst
 • Sabotage alarm
 • Volg meerdere trackers op 1 account
 • Real-time tracking
 • Als inbouw, magneet, of OBD aansluiting
 • Gegevens worden versleuteld verzonden
 • Goede ondersteuning van Nederlandse helpdesk

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Verder lezen

dashcam Dash cam Auto camera Dash cam voor en achter Beste dashcam (2021) Camera auto dashboard camera auto 360 graden camera auto dashcam zonder kabel draadloze dashcam

De beste dashcams voor 2023

De beste dashcams voor 2023 Kleine kans dat u nog nooit van een dashcam gehoord heeft. YouTube staat immers vol met grappige of zelfs nare …

Verder lezen
gps tracker boat boot varen waterdicht

GPS trackers voor boten

De beste GPS trackers voor boten Wanneer het kwik begint de stijgen verschijnen er steeds meer bootjes in de Nederlandse wateren. Hoewel boten minder vaak …

Verder lezen
beste gps trackers fiets zonder abonnement inbouwen

GPS trackers voor fietsen

Lees hier alles over de beste fiets trackers Stelt u zich eens voor, met de sleutels in de hand loopt u naar buiten. Wat u …

Verder lezen