GPS tracker fiets

Stelt u zich eens voor, met de sleutels in de hand loopt u naar buiten. Wat u daar aantreft is een lege plek, een plek waar u uw fiets kort geleden had neergezet. Nu bent u niet alleen genoodzaakt een nieuwe fiets aanschaffen, u komt ook nog eens te laat op uw werk of bij uw afspraak. Vervelend dus! Volgens het CBS werden in 2019 meer dan zestigduizend fietsen gestolen. Omdat ze stijgen in populariteit, bestaat dit getal voor een steeds groter deel uit e-bikes. De grootste verzekeraar van e-bikes, de ANWB, meldt een toename in gestolen e-bikes van bijna 40 procent over 20191. Daarnaast geeft de Nationale Politie aan geen prioriteit te geven aan fietsen diefstal2. Al deze kwesties te zamen bieden dus genoeg reden om het heft in eigen hand te nemen met een GPS tracker voor fietsen.

Het systeem achter fiets GPS trackers

Wat houdt het track and trace systeem van fiets GPS trackers nou precies in? In het apparaatje zit een chip waarmee signalen worden ontvangen van GPS satellieten, hiermee wordt de locatie berekend. Met behulp van een simkaart kunnen deze locatiegegevens worden verstuurd per e-mail, sms of gevolgd worden in een app. Hiermee ziet u eenvoudig op uw scherm waar de fiets is. Het is ook vaak mogelijk om een veilige zone in te stellen, dit wordt ook wel geofencing genoemd. Komt uw fiets buiten het aangegeven gebied, dan kunt u instellen dat u hier een melding van krijgt. Veel GPS trackers voor fietsen bevatten nog allerlei andere handige functies zoals een SOS-knop, meeluister functie of een trilalarm dat de locatie verstuurd zodra het apparaat in beweging komt.

GPS tracker fiets zonder abonnement

Bent u op zoek naar een GPS tracker fiets zonder abonnement? Houdt er dan wel rekening mee dat hier vaak alsnog een simkaart voor nodig is. Deze is dan op prepaid basis en moet eens in de zoveel tijd worden opgeladen, dit is afhankelijk van het gebruik. Het versturen van locatiedata kan via SMS of dataverkeer. Bij prepaid kan de prijs van het dataverkeer iets hoger liggen, waardoor u bij veel gebruik niet per se voordeliger uit bent dan met een abonnement. Denk hieraan wanneer u een GPS trackers fiets zonder abonnement aanschaft. Om u te helpen met de keuze hebben wij hierbij een aantal GPS trackers fiets zonder abonnement op een rijtje gezet:

BIKE Finder GPS-tracker voor fietsen

GPS tracker fiets inbouwen

Fiets GPS trackers zijn los verkrijgbaar, maar ook is het mogelijk om deze in te bouwen. Vooral bij elektrische fietsen is het makkelijk om een geavanceerde GPS tracker fiets in te bouwen. Het inbouwen van een fietsen GPS tracker kan bijvoorbeeld gedaan worden in de motorbehuizing van de e-bike. Daarnaast kan hij ingebouwd worden bij de accu. Je hebt bij beide opties een goed verborgen GPS tracker fiets. Een ander voordeel is dat je hiermee de batterij niet hoeft op te laden, omdat deze dus gekoppeld kan worden aan de accu of motor. Het inbouwen van een GPS tracker voor stadsfietsen wordt hiermee iets lastiger. Vanuit het stalen of aluminium frame kan er namelijk geen signaal worden verzonden. Een oplossing hiervoor is het inbouwen van een GPS tracker fiets in fietsaccessoires.