GPS tracker kind

Wat zijn kinder GPS trackers?

Kinder GPS trackers zijn apparaatjes die dienen als volgsysteem van uw kind. De trackers zijn voorzien van een GPS (satellieten) en GPRS (simkaart) verbinding, waarmee een locatie kan worden bepaald en u kunt zien waar uw kind zich bevindt. Steeds meer varianten van GPS trackers voor kinderen beschikken ook over een communicatiesysteem, waarmee u makkelijk in contact kan komen met uw kind. Het voordeel van de apparaatjes is dat ze vaak slechts een paar centimeter groot zijn, waardoor u het gemakkelijk aan uw kind kunt meegeven in de tas of broekzak, of vastmaken aan de schoen of knuffel. Daarnaast zijn er een groot aantal varianten kinderhorloges met GPS, een andere leuke optie om de locatie van uw kind te weten.

Tip
Bekijk onze uitgebreide gids over kinderhorloges met GPS.

Hoe werkt een GPS tracker voor kinderen?

Alhoewel merken hun kinder volgsystemen op verschillende manieren aanbieden (pre-paid of in abonnementsvorm), is de technische werking van de producten vrijwel hetzelfde. De volgsystemen hebben een ingebouwde chip die GPS signalen ontvangt en coördinaten op aarde berekent. Deze coördinaten worden via een veilige verbinding naar de online software van het desbetreffende merk gestuurd. Na de verwerking van de data door deze software kunt u inloggen op de weblocatie of app en de data bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om de data te laten versturen naar vooraf ingestelde telefoonnummers. Wanneer u een kinder tracker uitkiest is het belangrijk dat u kijkt naar een merk dat goed met data privacy omgaat. Data zal ten alle tijden versleuteld verstuurd moeten worden, waardoor kwaad willende personen geen kans krijgen.

Waarom GPS voor je kind?

De populariteit van GPS voor kinderen is al vele jaren gestaag aan het groeien1. Een analyse van onderzoeksbureau Sherloq die in samenwerking met meer dan 500 ouders is uitgevoerd, toont aan dat 77% van de ouders zijn kind via GPS al volgt of daar belangstelling voor heeft. Hierbij zijn de voornaamste doeleinden het volgen van een kind tijdens buitenspelen, op vakantie, onderweg naar school of tijdens het sporten. De populariteit van GPS voor kinderen heeft een aantal redenen:

 1. U weet altijd waar uw kind uithangt. GPS trackers voor kinderen worden niet zo zeer als controlemiddel gebruikt, het zorgt eerder voor een gevoel van rust bij ouders. In plaats van het continue in de gaten houden van een kind, gebruiken ouders het vaker als een korte check. Hiernaast is het bij vele kinder GPS trackers mogelijk om ‘veilige zones’ in te stellen. Wanneer het kind buiten de zone gaat, krijgt u een melding. Dankzij deze handige functionaliteit hoeft u dus niet continue op de app te kijken.

 2. U wilt uw kind nog geen mobiele telefoon geven. Een GPS tracker voor kinderen is een goed alternatief voor een mobiele telefoon. Vele trackers zijn voorzien van SOS- of noodknop, waarmee je snel met elkaar in contact bent in geval van een noodsituatie. Een ander voordeel is dat kinder GPS trackers doorgaans klein van formaat zijn en daarom makkelijker mee te nemen dan een mobiele telefoon. Ook bevatten steeds meer kinder gps trackers een camera, of hebben ze een bel of intercom functie waardoor u kunt zien of meeluisteren met wat er gebeurt.

 3. De GPS trackers voor kinderen zijn beschikbaar als gave gadgets. Zoals bijvoorbeeld een tracker in de vorm van een kinderhorloge. Hiermee kunnen kinderen spelenderwijs kennis maken met de digitale wereld. Daarnaast biedt een dergelijk horloge ook de kans om te bellen naar ouders of berichtjes te sturen naar vriendjes.

Welke kinder GPS tracker kies ik?

Met zo veel aanbod lijkt het er soms op dat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om u te helpen hebben wij een keuze gemaakt uit de beste kinder GPS trackers.
 

Invoxia GPS tracker kind zonder sim

Deze Invoxia GPS tracker heeft geen simkaart nodig. Een gps tracker voor kinderen zonder simkaart heeft als voordeel dat de installatie vaak makkelijk is. Deze kinder tracker werkt wel met een abonnement. De eerste 3 jaar zijn gratis en daarna betaalt u een laag bedrag van €9,99 per jaar. Het voordeel van deze tracker voor u kind is dat het een compact formaat heeft en voorzien is van een stevig koord. Hiermee kan u de gps tracker aan de schoen vastmaken. Een gps tracker kind schoen is handig, omdat uw kind het niet makkelijk kwijt kan raken. Deze gps tracker kan aan de schoen vastgemaakt worden door het bijvoorbeeld door de veters te binden aan de bovenkant van de schoen.

Specificaties:

 • Geen simkaart benodigd.
 • Positie wordt elke 5 minuten doorgegeven.
 • Inclusief 3 jarig netwerk abonnement, hierna €9,99 per jaar.
 • Voorzien van alarmfunctie en notificatiemogelijkheden.
 • Apparaat verzend locatie bij aanraking, beweging of aanstoting.
 • Volledig opladen: 1,5 uur
 • Door de Consumentenbond getest

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Winnes Mini GPS Tracker voor kinderen

De Winnes mini GPS tracker voor kinderen is een kleine kinder gps tracker die u eenvoudig aan uw kind kunt meegeven. U kunt met het apparaat de live locatie zien, maar ook de locatiegeschiedenis van de afgelopen 3 maanden. De kinder gps tracker bevat handige functies zoals een geofence, een trilalarm, een bewegingsalarm en lege batterij alarm. De gegevens zijn in te zien via een gratis smartphone app.

Specificaties:

 • Erg compact formaat, perfect om mee te geven in een rugzak, jaszak of zelfs in de broekzak.
 • Real-time locatietracking, tot 5 meter nauwkeurig.
 • Komt met veel functies en is voor meer te gebruiken dan alleen kinderen: geo-fencing, bewegend alarm, snelheidsoverschrijding, laag batterijniveau.
 • Data wordt opgeslagen tot 90 dagen terug.
 • Benodigde simkaart niet meegeleverd.
 • Stand-by tijd: 200 uur.
 • Gemiddelde dataverbruik is 50 mb per maand.

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

Belio© mini GPS tracker kind

 • Kleine kinder GPS tracker voorzien van SOS-knop. Ook te gebruiken voor voertuigen.
 • Handig voor in de binnenzak of in de rugzak.
 • Geen simkaart meegeleverd. Bijkomende tracking-app is het eerste jaar gratis, daarna €9,99 per jaar.
 • Stand-by tijd: 5 dagen

BEKIJK LAAGSTE PRIJS OP:

De nieuwste trend: kinder gps trackers als horloge

Een nieuwe vorm van kids tracken via gps zijn kinderhorloges. Hieronder vind u een selectie van de meest verkochte modellen in de markt. Onderstaande horloges krijgen veelal goede reviews en bevatten uiteenlopende functies. Wilt u meer weten over de verschillen? Lees dan ons artikel over de best geteste gps horloges kind 2023.
one2track kinder gps tracker horloge smartwatch voor kind

One2track Connect Go

Uitstekende locatiebepaling
Realtime & locatiegeschiedenis
Goede reviews
Met belfunctie
Met simkaart

Verder lezen

Kèshy Smartwatch voor kinderen met GPS tracker

Kèshy Smartwatch

Voordelige prijs
Met spelletjes
Realtime & locatiegeschiedenis
Simkaart nodig
Met belfunctie

Verder lezen

DePlay 4G KidsWatch kinder horloge gps waterdicht smartwatch activity tracker

DePlay 4G KidsWatch

Meer functies dan andere GPS horloges
Waterdicht
Met (video)belfunctie
30 dagen proberen
Simkaart nodig

Verder lezen

kuus gps horloge kind tracker smartwatch

KUUS GPS horloge kind

Veel gekocht
Beschikbaar in 4 kleuren
Met simkaart
Met belfunctieVerder lezen

Verder lezen

dashcam Dash cam Auto camera Dash cam voor en achter Beste dashcam (2021) Camera auto dashboard camera auto 360 graden camera auto dashcam zonder kabel draadloze dashcam

De beste dashcams voor 2023

De beste dashcams voor 2023 Kleine kans dat u nog nooit van een dashcam gehoord heeft. YouTube staat immers vol met grappige of zelfs nare …

Verder lezen

GPS trackers voor katten

GPS tracker kat In 2017 werden er 77.479 huisdieren als vermist opgegeven1. Het is daarom niet zo gek dat GPS trackers voor dieren steeds populairder …

Verder lezen

GPS trackers voor honden

GPS tracker hond Heeft u net een nieuwe puppy, gaat uw actieve hond soms zelfstandig de hort op, of bezit u grote stukken land? Voor …

Verder lezen